Corona en alle maatregelen daaromheen hebben grote maatschappelijke veranderingen teweeggebracht. Thuiswerken is er één van. Weliswaar noodgedwongen, hebben werkgevers maar ook medewerkers ervaren dat werken vanuit huis mogelijk is.

Door het kabinet is opgeroepen om zoveel mogelijk vanuit huis te gaan werken om de verspreiding van het coronavirus te remmen. Alleen als het vanwege de werkzaamheden echt niet anders kon, mochten mensen naar hun werk en dan het liefst op eigen gelegenheid en niet met het openbaar vervoer. Van de één op de andere dag werden werknemers en werkgevers geconfronteerd met een nieuwe manier van werken.

Werkgever krijgt vertrouwen

Veel werkgevers stonden voorheen wantrouwig ten opzichte van thuiswerken. In hun beleving waren de afleidingen thuis groot en was het lastig om de werknemer te controleren of deze echt wel aan het werk is. Na een periode verplicht thuiswerken hebben veel werkgevers ervaren dat de eigen mensen hun verantwoordelijkheden kennen en ook nemen: het werk wordt gedaan.

Aanpassingen nodig

Om een werknemer af en toe thuis te kunnen laten werken, kan een laptop aan de keukentafel voldoende zijn. Maar als het om een meer permanente of structurele invulling gaat, is er meer nodig. Toegang tot de server op kantoor om bij de bestanden te komen, video-bellen en -vergaderen moest mogelijk worden. Daarnaast is thuiswerken niet voor elke werknemer geschikt: de één vaart er wel bij en de ander zit liever op een druk kantoor om goed te kunnen functioneren.

Thuiswerken in de toekomst

Thuiswerken heeft zich nu bewezen en veel organisaties zin in dat er een omslag gaat plaatsvinden. Dit blijkt wel uit (grote) organisaties die aangeven dat hun medewerkers voor altijd vanuit huis mogen werken als ze dat willen. Voordat u, als organisatie, gaat regelen dat (vaker) thuiswerken mogelijk wordt, dient in kaart gebracht te worden wie dit zou willen en in welke mate. Met een kort onderzoek, dat wij al voor u klaar hebben staan, heeft u dit snel inzichtelijk en kunt u onderbouwde beslissingen nemen.

Bekijk onze demo

Wij hebben een kort demo onderzoek over thuiswerken al voor u klaarstaan. Klik op de button om de vragenlijst te openen en te bekijken.

Meer weten?

Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op.
Vanuit onze kennis en jarenlange ervaringen in de zorg hebben wij gestandaardiseerde vragenlijsten ontwikkeld, specifiek gericht op de zorgsector.

Pin It on Pinterest

Share This