Kant en klare oplossing geïntroduceerd voor het meten van cliënttevredenheid in de zorg.

Er is sinds kort het Kwaliteitskader verpleeghuiszorg van kracht waar elke zorgorganisatie aan moet voldoen. Met ingang van 2018 moet een zorginstelling minimaal één keer per jaar een ‘erkend’ instrument gebruiken om cliëntervaring en –oordelen in kaart te brengen.

Teneinde heel eenvoudig een start te maken werd de VVT OK! oplossing ontwikkeld, bedoeld met name voor de kleinere zorginstelling. Een kleinere zorginstelling ontbeert vaak mensen en middelen om uitgebreid na te gaan denken over het zelf opzetten van vragenlijsten. Dit is vanaf nu niet meer nodig. Een zorginstelling kan direct van start met een voorgeprogrammeerde tablet met een App met een ruime keuze uit gevalideerde vragenlijsten die reeds worden toegepast in de zorg. De vragenlijsten zitten in de Zorgbieb en zijn opgesteld voor en door het werkveld zelf en komen dus direct uit de praktijk. Zo zijn er vragenlijsten over hygiëne, medicatie, vrijheidsbeperkende maatregelen en nog veel meer.

Dat de combinatie van de software en de vragenlijsten uit de Zorgbieb werkt, bewijzen de resultaten van diverse zorgorganisaties. Zo werken Zonnehuisgroep Noord, Stichting Humanitas, Zorggroep Apeldoorn e.o., Tellus Zorggroep, Kempenhaeghe, Senioren Welzijn, Vredewold, Westerkim en vele andere zorgorganisaties met de oplossing, naar volle tevredenheid. Dankzij deze methode waren ze in staat op specifieke gebieden te achterhalen waar hun zorg nog versterkt kon worden en konden ze dat adequaat aanpakken. Bij een volgende meting bleek dat de kwaliteit op die gebieden aanmerkelijk beter was. Bijkomend voordeel: door de verbeterde resultaten nam het draagvlak bij de Inspectie, de zorgverzekeraar en externe auditoren voor deze methode ook toe.

Een organisatie verzamelt zorgvuldig en gedegen informatie over cliëntervaringen en krijgt informatie die bruikbaar is voor leren en verbeteren. De toepassing levert een flinke besparing op onderzoeks- en meetkosten en vermindert de administratieve lasten voor de zorginstelling. Rapportages worden automatisch gegenereerd.

Meer weten?

Lees meer over VVT OK!

Neem contact op met Alexandra Tuin of Brigitte Wijnbergen:

OMApp Advies
Alexandra Tuin
E info@omapp-advies.nl
T 06 – 383 22 892

Inno4Care Europe BV
Brigitte Wijnbergen
E marketing@inno4care.nl
T 010 – 742 03 80

Pin It on Pinterest

Share This